Kleiburg bieren

Ontdek de speciaal bieren van brouwerij kleiburg.

Bij De Proefzaak worden de Kleiburg speciaal bieren geserveerd. De bieren worden direct naast de Proefzaak gebrouwen, lokaler kan niet!

Brouwerij Kleiburg brouwt sinds 2015 het bier van het Kleiklooster. De waarden van het klooster staan ook in de brouwerij centraal. Het is de brouwerij in, voor en vanuit de buurt: de Bijlmer. Het is een sociale onderneming. Een deel van onze winst wordt besteedt aan maatschappelijke activiteiten van het klooster. Kleiburg staat verder voor een integere manier leven en brouwen, met oog voor natuur, medewerkers en klanten.

Ontdek alle bieren

Bloemen Bok

Bekijk

Summer Ale

Bekijk

Bijlmer Bok

Bekijk

Session IPA

Bekijk

Siciliaans Wit

Bekijk

Dubbel blond

Bekijk

Tripel IPA

Bekijk

Quadrupel Poorter

Bekijk

Bloemenbok 6,6%

Fris voorjaarsbier met echte bloemen!

Lentebo(c)k, ook wel meibo(c)k genoemd, is een Nederlands bokbier voor het voorjaar. Het is een relatief licht en doordrinkbaar bier, meestal blond van kleur met fruitige en hoppige ondertonen. Bloemen? Ja, we hebben echte (gedroogde) bloemen verwerkt in dit bier. Zo proef je het voorjaar. De bloemen zijn ‘getrokken’ zoals bij thee. Dit geeft het bier een smaak van bloemige thee!

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

LICHT

FRUITIG

HOPPIG

Slightly Sour Summer Session Ale 4,2%

Heerlijk zomerbier. Frisbitter, lichtzuur en licht in de alcohol.

‘Slightly Sour’ is zuur bier. Dat komt doordat het bier vóór de vergisting eerst opzettelijk is ‘besmet’ met een melkzuurbacterie (lactobacillus). Dat hebben we gecombineerd met een ‘Session’ bier dat in de 19e eeuw werd gebrouwen voor de arbeiders om te kunnen drinken tijdens het werk (session) vanwege het lage alcoholpercentage.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

LICHT

FRIS

BITTER

Bijlmer bok 6,5%

Een lekkere herfstbok vernoemd naar de leukste wijk van Amsterdam

Bokbier is een sterk seizoensbier. Deze donkere variant wordt gebrouwen voor het najaar en wordt de herfstbok genoemd. Aangezien het bier in de Bijlmer wordt gebrouwen is deze hiernaar vernoemd.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

MOUTIG

INTENS

WARM

Session IPA 3,9%

Een licht-alcoholische doordrinker, frisbitter van smaak dankzij extra veel hop.

Het verhaal gaat dat Session bier in de 19e eeuw voor het eerst in Engeland gebrouwen werd. Het bier was zo laag in alcohol dat arbeiders het ook tijdens hun werk (session) konden drinken. Wij adviseren dit bier desondanks buiten werktijden te nuttigen: een fruitige en licht bittere doordrinker waarbij het hoofd helder blijft.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

LICHT

FRIS

HOPPIG

Siciliaans wit 5,5%

Een zomers tarwebier met een frisbittere citrus bite.

Dit witbier is geïnspireerd op de Siciliaanse keuken. De sinaasappelschil die erin verwerkt is zorgt voor een makkelijk drinkbaar bier met een mooie ‘bite’. Een klassiek bier, maar net even anders dan dat je gewend bent. Precies wat te verwachten is van een protestants stadsklooster.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

FRIS

CITRUS-BITE

KRUIDIG

Dubbelblond 7,3%

Vol, rond en zacht. Een blond bier met een dubbel karakter.

Kleiburg Dubbelblond is een echt kloosterbier uit de Bijlmer: met een vol en moutig karakter, fris tropische geuren en een kruidige afdronk. Een autentiek speciaalbier passend bij de klassieke kenmerkeren van een protestants stadsklooster.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

FRUITIG

VOL

ZACHT

Tripel IPA 9,5%

Een mooie balans tussen de zoetheid van een tripel en de
bitterheid van een IPA.

Een tripel is een traditioneel Kloosterbier. Het is een zoet, blond (licht) bier met een hoog alcohol percentage. Deze tripel / India Pale Ale combineert de kracht en kruidigheid van een klassieke Belgische tripel met het brede hopprofiel van een Amerikaanse IPA.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

FRUITIG

KRUIDIG

FIJN BITTER

Quadrupel Poorter 10,7%

Een bier om rustig van te genieten. Gelagerd op in bourbon gedrenkt eikenhout.

De donkere mouten, zwarte kardemom en zoetheid geven dit bier zijn complexe geur en zoetigheid. Voor de liefhebbers van rijke smaken is quadrupel de beste uitvinding van de twintigste eeuw. Een sterke biersoort die het hele jaar te drinken is.

Untappd rating:

Smaakmakers:

Smaak:

WARM

STEVIG

KRUIDIG