LUNCH

WINTERKAART DE PROEFZAAK

Amsterdam, oktober 2019

11:00 – 16:00

BROODJES

BRIE EN CRANBERRY
gegrilde brie | hazelnoten | tomaat | compote van cranberry en Kleiburg Dubbelblond

8,2

HAM EN HONING
gegrilde ham van Baambrugs big | honingmosterdsaus | Amsterdamse zilveruitjes | kerriemayonaise

8,2

WORTEL EN GEMBER
spread van wortel en gember | gegrilde groenten | rettich | walnoten | tuinkers

8,2

TUNA MELT EN AUGURK
tonijnsalade en oude boerenkaas uit de oven | augurk in Kleiburg Tripel IPA | sriracha

9,2

BOERENKAAS EN WALNOOT
oude boerenkaas van kaasboerderij Geingenoegen | walnoten | cherrytomaat | salsa criolla

7,9

KIPPENDIJ EN SSAMJANG
in honing en sojasaus gebraden zwartpootkip | ssamjang barbecuesaus | zoetzuur van wortel en rettich | geroosterd sesamzaad

9,2

KLEINE TREK
snee brood met pindakaas, hagelslag of kaas

4,5

SALADE

POMPOENSALADE
geroosterde pompoen | geroosterde spruitjes en kikkererwten | feta | hazelnoten | komkommer | tomaat | jonge bladsla | frambozenvinaigrette

12,2

BURGERS

KALFSBURGER
hamburger van Gasconne kalf | bacon van Baambrugs big | ui | boerenkaas | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | tortillachips

14,2

VEGANBURGER
vegan burger van ‘Beyond Meat’ | ui | jalapeños | jonge bladsla | tomaat | fabaioli | Kleiburg barbecuesaus | tortillachips

15,6

KRIJTBORD

SOEP VAN DE DAG

5,9

BROUWERSBROODJE
broodje van de maand

X

snacks

VANAF 15:00

diner

17:00 tot 21:30

GERECHTEN

PARMIGIANA DI MELANZANE

ovenschaaltje met gegrilde aubergine, buffelmozarella en oude boerenkaas van Geingenoegen in een tomaten-basilicumsaus | salade met Franse vinaigrette | Frieslander aardappel en winterpeen gebakken in een chipotlepesto

18,3

VISPAN VAN SCHELVIS

pannetje met dagverse schelvisfilet, gekarameliseerde witlof en tomaat in een romige vissaus | crumble van oude boerenkaas, knoflook en peterselie | Hollandse garnalen van Solt en zeekraal | bierbostelbrood en fabaioli

19,9

STOOF VAN GEITENBOK

jong geitenbokje zacht gestoofd in tomaat, paprika, knoflook, tijm en madame jeanette | in bouillon geblancheerde savooiekool | kruimige Frieslander aardappel | zoetzuur van rode ui en sinaasappel

19,6

KIPPENDIJ VAN HET BOT

kippendij van de zwartpootkip, op het bot gebraden, met dadels, honing en vijf specerijen | pittige prei | rijst met saffraan, nigellazaad, amandelen en gedroogde cranberry’s

18,6

POMPOENSALADE

geroosterde pompoen, spruitjes en kikkererwten | hazelnoten en feta | komkommer, tomaat en jonge bladsla | frambozenvinaigrette

12,2

BROUWERSHAP

wisselend gerecht van de maand (zie krijtboord)

X

Burgers

KALFSBURGER

hamburger van Gasconne kalf | bacon van Baambrugs big | ui | boerenkaas | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | patat | kerriemayonaise

15,2

THE BEYOND BURGER

vegan burger van Beyond Meat | ui | jalapeños | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | friet | fabaioli

16,6

Taarten

VRAAG NAAR ONS ASSORTIMENT
Ask for our selection

CHOCOLADEBROWNIE

3,6

Voor jouw en onze veiligheid kun je alleen met pin betalen