LUNCH

WINTERKAART DE PROEFZAAK

Amsterdam, oktober 2019

11:00 – 16:00

BROODJES

BRIE EN CRANBERRY
gegrilde brie | hazelnoten | tomaat | compote van cranberry en Kleiburg Dubbelblond

7,9

HAM EN HONING
gegrilde ham van Baambrugs big | honingmosterdsaus | Amsterdamse zilveruitjes | kerriemayonaise

7,9

RODE BIET EN KASTANJE
tapenade van rode biet | gegrilde pompoen | gepofte kastanje | bierstroop van Kleiburg Siciliaans Wit

8,2

TUNA MELT EN AUGURK
tonijnsalade en oude boerenkaas uit de oven | augurk in Kleiburg Tripel IPA | sriracha

8,9

BOERENKAAS EN WALNOOT
oude boerenkaas van kaasboerderij Geingenoegen | walnoten | cherrytomaat | salsa criolla

7,6

KIPPENDIJ EN SSAMJANG
in honing en sojasaus gebraden zwartpootkip | ssamjang barbecuesaus | zoetzuur van wortel en rettich | geroosterd sesamzaad

8,9

BROUWERSBROODJE
broodje van de maand (zie krijtbord)

X

KLEINE TREK
snee brood met pindakaas, hagelslag of kaas

4,2

SALADE

POMPOENSALADE
geroosterde pompoen | geroosterde spruitjes en kikkererwten | feta | hazelnoten | komkommer | tomaat | jonge bladsla | frambozenvinaigrette

10,6

SOEP

SOEP VAN DE DAG
soep met brood en boter (zie krijtbord)

 5,9

BURGERS

KALFSBURGER
hamburger van Gasconne kalf | bacon van Baambrugs big | ui | boerenkaas | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | tortillachips

13,6

VEGANBURGER
vegan burger van ‘Beyond Meat’ | ui | jalapeños | jonge bladsla | tomaat | fabaioli | Kleiburg barbecuesaus | tortillachips

14,9

snacks

VANAF 15:00

diner

17:00 tot 21:30

GERECHTEN

PARMIGIANA DI MELAZANE

ovenschaaltje met gegrilde aubergine, buffelmozarella en oude boerenkaas van Geingenoegen in een tomaten-basilicumsaus | salade met Franse vinaigrette | Frieslander aardappel en winterpeen gebakken in een chipotlepesto

17,6

VISPAN VAN SCHELVIS

pannetje met dagverse schelvisfilet, gekarameliseerde witlof en tomaat in een romige vissaus | crumble van oude boerenkaas, knoflook en peterselie | Hollandse garnalen van Solt en zeekraal | bierbostelbrood en fabaioli

18,9

STOOF VAN GEITENBOK

jong geitenbokje zacht gestoofd in tomaat, paprika, knoflook, tijm en madame jeanette | in bouillon geblancheerde savooiekool | kruimige Frieslander aardappel | zoetzuur van rode ui en sinaasappel

18,6

KIPPENDIJ VAN HET BOT

kippendij van de zwartpootkip, op het bot gebraden, met dadels, honing en vijf specerijen | pittige prei |rijst met saffraan, nigellazaad, amandelen en gedroogde cranberry’s

17,9

POMPOENSALADE

geroosterde pompoen, spruitjes en kikkererwten | hazelnoten en feta | komkommer, tomaat en jonge bladsla | frambozenvinaigrette

10,6

BROUWERSHAP

wisselend gerecht van de maand (zie krijtboord)

Burgers

KALFSBURGER

hamburger van Gasconne kalf | bacon van Baambrugs big | ui | boerenkaas | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | patat | kerriemayonaise

14,2

THE BEYOND BURGER

vegan burger van Beyond Meat | ui | jalapeños | jonge bladsla | tomaat | Kleiburg barbecuesaus | friet | fabaioli

15,9

Taarten

VRAAG NAAR ONS ASSORTIMENT
Ask for our selection

CHOCOLADEBROWNIE

3,6

Voor jouw en onze veiligheid kun je alleen met pin betalen